Panqueca de Carne

Panqueca de Carne

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 10 db olajbogyó
  • 3 db paradicsom
  • őrölt fekete bors

A mártáshoz:

  • 80 dkg paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 szál zöldhagyma
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 kk. kristálycukor
  • őrölt fekete bors

A tetejére:

  • 20 dkg mozzarella

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és egy kevés olajon, forró serpenyőben palacsintákat készítünk.

2. A töltelékhez kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát. Kivesszük és ugyanebben az edényben megsütjük a darált húst.

3. A húshoz hozzáöntjük a megdinsztelt zöldségeket, az apróra vágott olajbogyót, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és további 20 percig főzzük.

4. A mártáshoz a felaprított vöröshagymát, zöldhagymát, fokhagymát szintén megdinszteljük. A paradicsomot meghámozzuk, apróra vágva a hagymákhoz öntjük. Pár percig főzzük, majd belekeverjük az aprított petrezselymet és a mártás összes többi hozzávalóját. Ezt követően addig forraljuk, amíg besűrűsödik a mártásunk.

5. A palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel, egy hőálló edénybe, egy sorba belehelyezzük. A mártással leöntjük, reszelt mozzarellával megszórjuk. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.

 



Szólj hozzá...