Panqueca de Carne
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A mártáshoz:
A tetejére:
|
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és egy kevés olajon, forró serpenyőben palacsintákat készítünk.
2. A töltelékhez kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát. Kivesszük és ugyanebben az edényben megsütjük a darált húst.
3. A húshoz hozzáöntjük a megdinsztelt zöldségeket, az apróra vágott olajbogyót, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és további 20 percig főzzük.
4. A mártáshoz a felaprított vöröshagymát, zöldhagymát, fokhagymát szintén megdinszteljük. A paradicsomot meghámozzuk, apróra vágva a hagymákhoz öntjük. Pár percig főzzük, majd belekeverjük az aprított petrezselymet és a mártás összes többi hozzávalóját. Ezt követően addig forraljuk, amíg besűrűsödik a mártásunk.
5. A palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel, egy hőálló edénybe, egy sorba belehelyezzük. A mártással leöntjük, reszelt mozzarellával megszórjuk. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.