Őszibarack Gundel Módra

Őszibarack Gundel Módra

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 2-3 konzerv felezett, hámozott őszibarack

A krémhez:

  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 ek. mazsola
  • 1 kk. rum

Az öntethez:

  • 3 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. liszt
  • 3 cl rum
oszibarack gundel modra

Elkészítés:

1. Diókrémhez a tejet a cukorral felforraljuk és a darált diót beleszórjuk. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a mazsolát, citromhéjat, a rumot.

2. Az öntethez egy tálban a tojássárgáját, a cukrokat, lisztet 1 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet, főzőtejszínt felforraljuk. Az összetört étcsokoládét felolvasztjuk benne, majd a tojásos keveréket is beleöntjük. Folyamatosan keverve besűrítjük. Ezután a kész öntettbe belekeverjük a rumot.

3. A felezett őszibarackokat tűzálló tálra helyezzük, megtöltjük a diókrémmel és mikrohullámú sütőben vagy forró sütőben átmelegítjük.

4. Végül a meleg gyümölcsöket csokoládészósszal meglocsolva tálaljuk. 

 



Szólj hozzá...