Őszibarack Gundel Módra
6 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
A krémhez:
Az öntethez:
|
Elkészítés:
1. Diókrémhez a tejet a cukorral felforraljuk és a darált diót beleszórjuk. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a mazsolát, citromhéjat, a rumot.
2. Az öntethez egy tálban a tojássárgáját, a cukrokat, lisztet 1 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet, főzőtejszínt felforraljuk. Az összetört étcsokoládét felolvasztjuk benne, majd a tojásos keveréket is beleöntjük. Folyamatosan keverve besűrítjük. Ezután a kész öntettbe belekeverjük a rumot.
3. A felezett őszibarackokat tűzálló tálra helyezzük, megtöltjük a diókrémmel és mikrohullámú sütőben vagy forró sütőben átmelegítjük.
4. Végül a meleg gyümölcsöket csokoládészósszal meglocsolva tálaljuk.