Óriás Kinder Délice
8 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A piskótához:
A sziruphoz:
A krémhez:
A bevonathoz:
|
Elkészítés:
1. Külön választjuk tojások sárgáját és a fehérjét. Fehérjét a cukorral habbá verjük, majd egyenként hozzákeverjük a sárgáját is. A lisztet, étkezési keményítőt, kakaóport szitáljuk a tojáshabhoz 2-3 részletben, forgassuk bele óvatosan.
2. Öntsük a keveréket egy vajjal kikent, lisztezett, 33×24 cm-es tepsibe. Egyenletesen oszlassuk el egy spatula segítségével és süssük 170 fokon 30-35 percig. A sütőt az első 25 percben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik. A formából kivéve, megfordítva tegyük zsírpapírra.
3. Amikor a torta teljesen kihűlt, fordítsuk vissza. Ha a teteje nem egyenes, vágjunk le annyit, hogy egyenes felső lapot kapjunk, majd vágjuk vízszintesen félbe.
4. A sziruphoz forraljuk fel a vizet a cukorral és hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük hozzá a vanília aromát.
5. A krémhez egy tálba öntsük bele a mascarpone-t, a porcukrot, a vaníliás cukrot. Robotgép segítségével keverjük 1 percig. Adjuk hozzá a felvert növényi tejszínhabot és keverjük sima krémmé.
6. A bevonathoz a reszelt csokoládét és nutellát tegyük egy edénybe, gőz felett olvasszuk meg, majd keverjük hozzá az olajat is.
7. Az alsó tortalapot a cukorsziruppal ecset segítségével kenjük meg. Egyenletesen kenjük rá a krémet, helyezzük rá a felső tortalapot. A sziruppal a torta tetejét is kenjük be.
8. Tegyük hűtőszekrénybe 4-5 órára. Ezután helyezzük a tortát 6 db pohárra. Öntsük a tortára csokoládé bevonatot, spatula segítségével kenjük be az oldalát is. Végül tegyük át a tortát egy tálra és hűtőben 1 órán át dermesszük.