Nanaimo Szelet
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
|
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk egy edényben. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a kakaóport. Levesszük a tűzről és elkeverjük a felvert tojással. A tűzre visszahelyezve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
2. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, az ledarált diót és az összetört kekszet. Az így elkészült masszánkat egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
3. A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat egy robotgép segítségével összekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével és az összes többi hozzávalóval. A kihűlt csokoládés massza tetején eloszlatjuk a krémet, majd visszatesszük még egy órára hűlni.
4. Ezután a bevonat hozzávalóit egy edényben gőz felett felolvasztjuk, megkenjük a desszertünk tetejét. Végül lehűtjük, hogy a bevonat is megdermedjen.