Nanaimo Szelet

Nanaimo Szelet

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1/2 db vaníliarúd
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg dió

A krémhez:

  • 6 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • 10 dkg porcukor

A bevonathoz:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk egy edényben. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a kakaóport. Levesszük a tűzről és elkeverjük a felvert tojással. A tűzre visszahelyezve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

2. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, az ledarált diót és az összetört kekszet. Az így elkészült masszánkat egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

3. A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat egy robotgép segítségével összekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével és az összes többi hozzávalóval. A kihűlt csokoládés massza tetején eloszlatjuk a krémet, majd visszatesszük még egy órára hűlni.

4. Ezután a bevonat hozzávalóit egy edényben gőz felett felolvasztjuk, megkenjük a desszertünk tetejét. Végül lehűtjük, hogy a bevonat is megdermedjen.

 



Szólj hozzá...