Muszaka

Muszaka

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg darált báránycomb
  • 3 db nagy padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg burgonya
  • 1 dl fehérbor
  • 5 db paradicsom
  • Béchamel mártás
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Megmossuk a padlizsánt és 1 cm vastag karikákra szeleteljük. Alaposan megsózzuk, állni hagyjuk. A krumplikat megmossuk, héjában megfőzzük őket.

2. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig főzzük és hozzáöntjük a fehérbort. A paradicsomokat meghámozzuk, felkockázzuk, a húshoz adjuk. Ezután sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Kb. 30 percig pároljuk a ragut. 

3. A padlizsán szeleteket hideg vízzel lemossuk és óvatosan kinyomkodjuk. Kevés olívaolajon, egy forró serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.

4. Vajjal kikent hőálló edénybe a megpucolt, főtt burgonyát karikákra vágjuk és lefektetjük. Ráhelyezzük a grillezett padlizsánokat, a húsragut, majd ismételten a krumplit, a padlizsánt és a húst.

5. A tetejét a béchamel mártással leöntjük. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.

 



Szólj hozzá...

17 − nyolc =