Muszaka
6 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. Megmossuk a padlizsánt és 1 cm vastag karikákra szeleteljük. Alaposan megsózzuk, állni hagyjuk. A krumplikat megmossuk, héjában megfőzzük őket.
2. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig főzzük és hozzáöntjük a fehérbort. A paradicsomokat meghámozzuk, felkockázzuk, a húshoz adjuk. Ezután sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Kb. 30 percig pároljuk a ragut.
3. A padlizsán szeleteket hideg vízzel lemossuk és óvatosan kinyomkodjuk. Kevés olívaolajon, egy forró serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
4. Vajjal kikent hőálló edénybe a megpucolt, főtt burgonyát karikákra vágjuk és lefektetjük. Ráhelyezzük a grillezett padlizsánokat, a húsragut, majd ismételten a krumplit, a padlizsánt és a húst.
5. A tetejét a béchamel mártással leöntjük. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.