Muhammara

Muhammara

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 3 db kápia paprika
  • 10 dkg dió
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 4 cl gránátalma melasz
  • 4 cl citromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek. só

Elkészítés:

1. A paprikát forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Műanyag dobozba tesszük, lezárjuk, 10-15 percet pihentetjük, majd kimagozzuk, a bőrét lehúzzuk.

2. A többi zöldséget is megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk.

3. Végül mindent beleteszünk egy turmixgépbe, összeaprítjuk és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezzel kész is van a Muhammara, melyet friss kenyérrel vagy pita kenyérrel előételként tálalunk.

 



Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 1 =