Morvai Sörös Pörkölt
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk. A burgonyát lereszeljük. A hagymát, sárgarépát, fehérrépát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
2. Ezután hozzákeverjük a felkockázott húst, egy evőkanál passzírozott paradicsomot és ízlés szerint sózzuk.
3. Miután kevés levet engedett, beleöntünk 5 dl barna sört és hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a nagyon apróra vágott csípős paprikát. Lassú tűzön 1 órán át főzzük, többszöri kevergetés mellett.
4. Ezt követően adjuk hozzá a reszelt burgonyát, a maradék sört, passzírozott paradicsomot, köményt, borsot. Végül további 1 – 1,5 órán át többször kevergetve főzzük lassú tűzön. Miután elkészült, galuskával esetleg knédlivel tálalhatjuk.