Moqueca

Moqueca

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 75 dkg tőkehal filé
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 db paradicsom
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 1 db chili paprika
  • 2 db zöld tv paprika
  • 1 ek. morzsolt koriander
  • 5 dl kókusztej
  • 3 db lime
  • 1 tk. só

 

Elkészítés:

1. A lime levét kifacsarjuk, a sóval összekeverjük, majd ebben a pácban a felkockázott halakat állni hagyjuk 30 percig.

2. Egy forró serpenyőben, kevés olajon az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felaprított paprikákat, melyeket további 1 percig főzünk.

3. A passzírozott paradicsomot, a felaprított paradicsomokat a többi zöldséghez öntjük. 5-10 percig főzzük, majd adjuk hozzá a kókusztejet, a koriandert és a páclé nélkül a halakat. Ízlés szerint sóval ízesítsük.

4. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot és addig főzzük, amíg a halak készre főlnek. Végül vörös pálmaolajjal meglocsolt rizzsel tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...

5 − három =