Milánói Makaróni

Milánói Makaróni

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg sonka
  • 1 l passzírozott paradicsom
  • 4  gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 tk. morzsolt bazsalikom
  • 1 tk. morzsolt majoranna
  • 5 dkg parmezán sajt
  • olívaolaj
  • bors
milanoi makaroni

Elkészítés:

1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, forró serpenyőben, kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a fűszereket és kicsit megpirítjuk.

2. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, belekeverjük a felaprított gombát, a zúzott fokhagymát. 5 percig tovább forraljuk, ha szükséges még sóval ízesítsük. 

3. A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük. Végül leszűrjük és a paradicsomos szósszal összekeverve vagy meglocsolva, parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

öt × kettő =