Meggyes Vareniki

Meggyes Vareniki

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • őrölt fekete bors

A töltelékhez:

  • 40 dkg magozott meggy
  • liszt
  • kristálycukor

Egyéb hozzávalók:

  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük.

2. A meggyet kevés lisztbe forgatjuk. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A tészták közepére helyezünk egy evőkanál meggyet, majd kevés cukorral megszórjuk.

3. Ezután félbehajtjuk a tésztát és a széleit alaposan villával lenyomkodjuk. Ezt követően pihentessük 30 percig a lisztezett deszkán. 

4. Tegyünk fel egy edény sós, olajos vizet forrni. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a Varenikiket, majd főzzük kb. 10 percig, míg feljönnek a tészták a víz tetejére.

5. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban futtassuk meg őket. Végül tejföllel vagy meggy öntettel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

15 + 17 =