Meggyes Vareniki
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük.
2. A meggyet kevés lisztbe forgatjuk. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A tészták közepére helyezünk egy evőkanál meggyet, majd kevés cukorral megszórjuk.
3. Ezután félbehajtjuk a tésztát és a széleit alaposan villával lenyomkodjuk. Ezt követően pihentessük 30 percig a lisztezett deszkán.
4. Tegyünk fel egy edény sós, olajos vizet forrni. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a Varenikiket, majd főzzük kb. 10 percig, míg feljönnek a tészták a víz tetejére.
5. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban futtassuk meg őket. Végül tejföllel vagy meggy öntettel tálaljuk.