Meggyes Vanília Torta

Meggyes Vanília Torta

  8 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 6 dkg kristálycukor

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 10 dkg margarin
  • 8 ek. kristálycukor
  • 2 ek. vanília aroma

Egyéb hozzávalók:

  • 2 üveg meggybefőtt
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag instant zselatin fix

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A habba óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát eloszlatjuk benne. Előmelegített sütőben a piskótánkat 180 fokon készre sütjük.

2. A vaníliás pudingporhoz cukrot teszünk, majd a tejjel, vanília aromával simára keverjük és megfőzzük. Amikor elkészült, folpackot teszünk a puding tetejére, majd kihűtjük.

3. Egy robotgép segítségével a langyosra hűlt pudingot összedolgozzuk a margarinnal. 

4. A tejszínt félig felverjük. Ezt követően a zselatin fixet hozzáadva kemény habbá verjük.

5. A meggybefőttet egy szűrőbe öntjük és alaposan lecsöpögtetjük, majd a piskótát megszórjuk a meggyel.

6. A vaníliás krémet eloszlatjuk rajta, a tetejét megkenjük tejszínhabbal. Végül minimum 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 



Szólj hozzá...