Meggyes Vanília Torta
8 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A habba óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát eloszlatjuk benne. Előmelegített sütőben a piskótánkat 180 fokon készre sütjük.
2. A vaníliás pudingporhoz cukrot teszünk, majd a tejjel, vanília aromával simára keverjük és megfőzzük. Amikor elkészült, folpackot teszünk a puding tetejére, majd kihűtjük.
3. Egy robotgép segítségével a langyosra hűlt pudingot összedolgozzuk a margarinnal.
4. A tejszínt félig felverjük. Ezt követően a zselatin fixet hozzáadva kemény habbá verjük.
5. A meggybefőttet egy szűrőbe öntjük és alaposan lecsöpögtetjük, majd a piskótát megszórjuk a meggyel.
6. A vaníliás krémet eloszlatjuk rajta, a tetejét megkenjük tejszínhabbal. Végül minimum 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.