Meggyes Alagút

Meggyes Alagút

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor

A krémhez:

  • 60 dkg magozott meggy
  • 2 csomag zselatin fix
  • 4 dl növényi tejszín
  • konyakmeggy aroma
  • kristálycukor

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral, robotgéppel kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A habba óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát elsimítjuk benne.

2. Előmelegített sütőben a piskótánkat 180 fokon készre sütjük. 

3. Őzgerinc formába folpackot teszünk, úgy hogy a szélein hosszan lógjon ki, mert majd ezzel fogjuk betakarni a tésztát.

4. A kihűlt piskótát akkorára vágjuk, hogy az őzgerinc formát ki tudjuk bélelni vele. Szabjunk rá egy akkora lapot is, amit majd a tetejére fogunk tenni.

5. A maradék piskótát apróra tördeljük és meglocsoljuk konyakmeggy aromával, illetve a kimagozott meggy levével is. Később ezt még villával szétmorzsoljuk, hogy ne legyen nagyon darabos. 40 dkg magozott meggyet a zselatin fixxel együtt összemixereljük. Ízlés szerint cukrot teszünk bele. 

6. A tejszínt kemény habbá verjük. A kemény habot és a zselatinos meggyet összekeverjük, konyakmeggy aromát is teszünk még bele, majd hozzákeverjük a szétmorzsolt piskótát. Ebből a krémből kiveszünk kb. annyit, amennyivel majd a kiborított süteményt bevonjuk. 

7. A maradék krémbe belekeverjük a megmaradt magozott meggyet és az egészet beleöntjük a piskótával kibélelt formába. A piskótalappal lezárjuk, fóliával betakarjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap kiborítjuk, végül a félretett krémmel bevonjuk.

 



Szólj hozzá...

négy × négy =