Meggyes Alagút
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
|
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral, robotgéppel kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A habba óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát elsimítjuk benne.
2. Előmelegített sütőben a piskótánkat 180 fokon készre sütjük.
3. Őzgerinc formába folpackot teszünk, úgy hogy a szélein hosszan lógjon ki, mert majd ezzel fogjuk betakarni a tésztát.
4. A kihűlt piskótát akkorára vágjuk, hogy az őzgerinc formát ki tudjuk bélelni vele. Szabjunk rá egy akkora lapot is, amit majd a tetejére fogunk tenni.
5. A maradék piskótát apróra tördeljük és meglocsoljuk konyakmeggy aromával, illetve a kimagozott meggy levével is. Később ezt még villával szétmorzsoljuk, hogy ne legyen nagyon darabos. 40 dkg magozott meggyet a zselatin fixxel együtt összemixereljük. Ízlés szerint cukrot teszünk bele.
6. A tejszínt kemény habbá verjük. A kemény habot és a zselatinos meggyet összekeverjük, konyakmeggy aromát is teszünk még bele, majd hozzákeverjük a szétmorzsolt piskótát. Ebből a krémből kiveszünk kb. annyit, amennyivel majd a kiborított süteményt bevonjuk.
7. A maradék krémbe belekeverjük a megmaradt magozott meggyet és az egészet beleöntjük a piskótával kibélelt formába. A piskótalappal lezárjuk, fóliával betakarjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap kiborítjuk, végül a félretett krémmel bevonjuk.