Medvehagymás-Sajtkrémes Pogácsa

Medvehagymás-Sajtkrémes Pogácsa

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 5 ek. tejföl
  • 1 tk. só

A krémhez:

  • 30 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg vaj
  • 3 ek. tejföl

Egyéb hozzávaló:

  • 30 dkg trappista sajt

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a margarinnal, sóval és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel, felaprított medvehagymával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva, hűtőben 1-2 órán át pihentetjük.

2. Ezután lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és 3 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat. 180 fokra előmelegített sütőben, 6-7 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.

3. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal és a többi hozzávalóval kikeverjük. A kihűlt korongokat a krémmel összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk, és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtba beleforgatjuk. Végül egy éjszakán át a sajtkrémes pogácsákat hűtőszekrényben tároljuk.

 



Szólj hozzá...

öt × 4 =