Medvehagymás-Sajtkrémes Pogácsa
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Egyéb hozzávaló:
|
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet a margarinnal, sóval és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel, felaprított medvehagymával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva, hűtőben 1-2 órán át pihentetjük.
2. Ezután lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és 3 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat. 180 fokra előmelegített sütőben, 6-7 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.
3. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal és a többi hozzávalóval kikeverjük. A kihűlt korongokat a krémmel összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk, és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtba beleforgatjuk. Végül egy éjszakán át a sajtkrémes pogácsákat hűtőszekrényben tároljuk.