Medvehagymás Pogácsa

Medvehagymás Pogácsa

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csipet kristálycukor
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl tej
  • 1 tk. só
  • szezámmag

Elkészítés:

1. A langyos cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, 2 db tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a felaprított medvehagymát. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 30 percig deszkán pihentetünk.

2. Utána kinyújtjuk, háromba hajtjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle.

3. A tepsin 10 percig pihentetjük, különben a pogácsa sütés közben eldől. A maradék tojássárgájával a tetejét megkenjük és sajttal, szezámmaggal megszórjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

 



Szólj hozzá...

1 × 3 =