Medvehagymás Pogácsa
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A langyos cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, 2 db tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a felaprított medvehagymát. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 30 percig deszkán pihentetünk.
2. Utána kinyújtjuk, háromba hajtjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle.
3. A tepsin 10 percig pihentetjük, különben a pogácsa sütés közben eldől. A maradék tojássárgájával a tetejét megkenjük és sajttal, szezámmaggal megszórjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.