Márványkalács

Márványkalács

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só

Elkészítés:

1. A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és belekeverjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a keményítővel, sütőporral, sóval. Ezt a tejjel felváltva a vajas masszához adjuk.

2. A formát kivajazzuk és a tészta felét beleöntjük. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a fehér tésztára öntjük. Egy villával óvatosan belekeverünk.

3. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. Miután kihűlt, egy tálra kiborítjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...