Marlenka

Marlenka

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 ek. szódabikarbóna
  • 1/2 ek. 20%-os ecet
  • 3 ek. méz

A karamellhez:

  • 1 liter 3,5%-os tej
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 2 ek. vanília aroma

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:

1. Először a karamell elkészítésével kezdjük (érdemes már egy nappal előbb). A karamell hozzávalóit egy edényben felforraljuk, majd alacsony lángon tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kihűlni és folpackkal fedjük le.

2. A tészta elkészítéséhez egy fém tálba keverjük össze a tojást, kakaóport, mézet, porcukrot, margarint és vízgőz fölött olvasszuk fel. Miután felolvadt és alaposan összekevertük, tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

3. A szódabikarbónát keverjük el ecetben, majd adjuk a langyosra hűlt masszához. Öntsük hozzá a lisztet és gyúrjuk össze a tésztánkat. Osszuk el 6 egyenlő részre és formázzunk gombócokat.

4. A gombócokat egyesével két sütőpapír között nyújtsuk nagyon vékony téglalapokká. Sütőpapírral együtt tepsire tesszük, majd egyesével 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt barnára sütjük őket.

5. A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A többi tejet egy edényben tegyük fel melegedni. Keverjük bele a pudingos alapot, majd állandó keverés mellett sűrítsük be. Folpackkal lefedve hűtsük le. A margarint vegyük ki a hűtőből, hogy mikor összekeverjük egy hőmérsékletűek legyenek. A kihűlt pudingot robotgéppel keverjük csomómentesre, majd a vajat is habosítsuk ki. Keverjük össze a kettőt és adjuk hozzá a már elkészített karamellt.

6. 5 lapot fogunk megtölteni. Egy tálcára tegyünk egy tésztalapot. Kenjük meg vékonyan krémmel, majd folytassuk, míg el nem fogynak a lapok. A tetejére egy nagyon vékony réteg krémet kenünk. A maradék egy lapot egy mozsár segítségével összezúzunk és ezzel szórjuk meg a sütemény tetejét.

7. Végül egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, amíg összeérnek az ízek és megpuhulnak a lapok.

 



Szólj hozzá...