Mákos Guba

Mákos Guba

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 8 db szikkadt kifli
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg mák
  • 1 l tej

Elkészítés:

1. A tejet felforraljuk és elkeverjük benne a vaníliás cukrot. A kifliket felkarikázzuk, majd meglocsoljuk a vaníliás tejjel.

2. A mákot ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral.

3. Egy kivajazott hőálló edénybe helyezzünk egy réteg kiflit. Szórjuk meg cukrozott mákkal. Addig ismételjük a folyamatot, amíg a kifli elfogy. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 



Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + hat =