Magyaros Töltött Cukkini
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A rizst félpuhára főzzük sós, olajos vízben.
2. A közepes cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, majd a magházukat eltávolítjuk. A paprikát, paradicsomot és a kisebb cukkinit felkockázzuk.
3. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, ezután kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és kissé megpirítjuk. Beleöntjük a felkockázott zöldségeket, pirospaprikát. Ezzel összekeverve sütjük tovább.
4. Mikor a paprika, cukkini, paradicsom megpuhul, hozzákeverjük a rizst. Ezzel átforgatjuk, majd a ha kell még sóval, borssal ízesítjük. A petrezselymet apróra vágjuk, melynek a 3/4 részét belekeverjük.
5. Egy hőálló edényt kivajazunk, a félbevágott cukkinikat belehelyezzük és megtöltjük a töltelékkel. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alufóliával letakarva 40-45 percig sütjük. Ha a cukkini megpuhult, levesszük az alufóliát, a tejfölt rákanalazzuk.
6. Kb. 5 percig tovább sütjük, végül pirospaprikával, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.