Magyaros Töltött Cukkini

Magyaros Töltött Cukkini

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 1 db kisebb cukkini
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg rizs
  • 15 dkg zöld paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • olaj

Elkészítés:

1. A rizst félpuhára főzzük sós, olajos vízben.

2. A közepes cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, majd a magházukat eltávolítjuk. A paprikát, paradicsomot és a kisebb cukkinit felkockázzuk.

3. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, ezután kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és kissé megpirítjuk. Beleöntjük a felkockázott zöldségeket, pirospaprikát. Ezzel összekeverve sütjük tovább.

4. Mikor a paprika, cukkini, paradicsom megpuhul, hozzákeverjük a rizst. Ezzel átforgatjuk, majd a ha kell még sóval, borssal ízesítjük. A petrezselymet apróra vágjuk, melynek a 3/4 részét belekeverjük.

5. Egy hőálló edényt kivajazunk, a félbevágott cukkinikat belehelyezzük és megtöltjük a töltelékkel. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alufóliával letakarva 40-45 percig sütjük. Ha a cukkini megpuhult, levesszük az alufóliát, a tejfölt rákanalazzuk.

6. Kb. 5 percig tovább sütjük, végül pirospaprikával, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...