Lucia Macskája

 

Lucia Macskája

 

   6 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 tk. só
  • 10 dkg mazsola
  • 1 kk. őrölt sáfrány

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 2 tk. víz

Elkészítés:

Az élesztőt meleg tejben megfuttatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, olvasztott margarint, sót, lisztet, mazsolát és sáfránnyal ízesítjük. Alaposan összegyúrjuk és langyos helyen kelesztjük. Ezután ujjnyi vastag, 15-20 cm-es, kb. 3-4 cm átmérőjű tekercseket sodrunk belőle, amelyeket nyolcas formára alakítunk. A két kunkor közepébe egy-egy szem mazsolát nyomunk. A tojást és a vizet összekeverjük, a bucik tetejét megkenjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.


ital1


Szólj hozzá...