Londoni Szelet

Londoni Szelet

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,8 dkg sütőpor
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 22,5 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája

A habhoz:

  • 8 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 45 dkg darált dió

Egyéb hozzávalók:

  • 8 ek. barack lekvár
  • 15 dkg dió
londoni szelet

Elkészítés:

1. A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzákeverjük a porcukrot és a tojássárgáját. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát belenyomkodjuk egy kb.33×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe.

2. A tetejét baracklekvárral megkenjük. Habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, hozzáadagoljuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót, a lekváros tészta tetejére kenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval.

3. Végül 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

 



Szólj hozzá...

1 × kettő =