Linzer
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A vaníliarúd kikapart belsejét keverjük össze a tészta összes többi hozzávalójával. Alaposan gyúrjuk össze, majd csomagoljuk be a tésztát egy fóliába és tegyük 1 órára hűtőszekrénybe.
2. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra. Szaggassuk ki a tésztát az általunk kiválasztott formákra.
3. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 6-7 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni.
4. Ezt követően kenjük meg az egész kekszek közepét lekvárral. A lyukas kekszeket pedig szórjuk meg egy kevés porcukorral. Végül a két felet összeragasztva tálaljuk a linzereket.