Linzer

Linzer

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 7 dkg kristálycukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1/4 vaníliarúd
  • 1 csipet só

Egyéb hozzávalók:

  • ribizlilekvár
  • porcukor

Elkészítés:

1. A vaníliarúd kikapart belsejét keverjük össze a tészta összes többi hozzávalójával. Alaposan gyúrjuk össze, majd csomagoljuk be a tésztát egy fóliába és tegyük 1 órára hűtőszekrénybe.

2. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra. Szaggassuk ki a tésztát az általunk kiválasztott formákra.

3. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 6-7 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni.

4. Ezt követően kenjük meg az egész kekszek közepét lekvárral. A lyukas kekszeket pedig szórjuk meg egy kevés porcukorral. Végül a két felet összeragasztva tálaljuk a linzereket.

 



Szólj hozzá...

kilenc − 5 =