Liége-i Gofri

Liège-i Gofri

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg jégcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 ek. fahéj
  • 2 db tojás
  • 1,8 dl tej
  • 1 kk. só

 

Elkészítés:

1.  Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzákeverjük a tojásokat, az olvasztott vajat, sót, fahéjat, majd az élesztős tejet. Robotgép segítségével dagasztjuk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.

2.  Ezután hozzákeverjük a jégcukrot és további 15 percig pihentetjük. Felhevített gofrisütőbe egy nagyobb evőkanálnyi tésztát teszünk a sütőforma közepére és aranybarnára sütjük.

3.  Végül csokiöntettel, tejszínhabbal, esetleg különböző lekvárokkal, gyümölcsökkel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

20 − egy =