Lekváros Piskótatekercs

Lekváros Piskótatekercs

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 6 ek. liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

2. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel a piskótát. Ezt még egyszer megismételjük.

3. Ha kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, majd feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenöt − kilenc =