Lecsó

Lecsó

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 kg zöldpaprika
  • 2 db hagyma
  • 1 db kisebb cukkini
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. őrölt csípős pirospaprika

Elkészítés:

1. A zöldpaprikát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. A hagymát, a meghámozott paradicsomot és a cukkinit felkockázzuk.

2. A szalonnát felaprítjuk, majd a hagymával kevés olajon megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, cukkinit. Ízlés szerint sózzuk és néhány percig forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, majd puhára főzzük. Végül sóval ízesítjük még.

 



Szólj hozzá...

4 − kettő =