Leche Poleada

Leche Poleada

  4 fő      kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 7 dl tej
  • 3 ek. kukoricakeményítő
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tk. vanília aroma
  • 1 kk. őrölt fahéj

Elkészítés:

1. Egy habverővel a tejet, a cukrot, a tojássárgáját, a kukoricakeményítőt keverjük csomómentesre. Öntsük egy edénybe, majd alacsony lángon kezdjük el forralni.

2. Adjuk hozzá a fahéjat, a vanília aromát. Folyamatosan keverjük, amíg a keverék forrni kezd és besűrűsödik. Ha kész, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni.

3. Tálalhatjuk hidegen vagy akár melegen is. Felszolgálás előtt a tetejét egy kevés fahéjjal megszórjuk.

 



Szólj hozzá...

20 + tizennyolc =