Lasagne

Lasagne

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéshús
  • 25 dkg marhahús
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 4 ek. olívaolaj
  • 15 dkg szalonna
  • 5 dl béchamel
  • 2 dl főzőtejszín
  • 12 db lasagne tésztalap
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy turmixgép segítségével, pépesre turmixoljuk.

2. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon a húst és az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, hozzáöntjük a zöldséges pépet, a passzírozott paradicsomot, a fűszereket. Összefőzzük és belekeverjük a tejszínt is. Addig főzzük, amíg kicsit sűrűbb lesz a húsos alap.

3. Ezt követően levesszük a tűzről és elkészítjük a béchamelt.

4. Egy hőálló edény aljában eloszlatunk egy kevés húsos szószt. Ráhelyezünk egy sorban 3 tésztalapot, megkenjük béchamellel, majd a húsos alappal. Addig ismételjük ezt a sorrendet, amíg a lapok elfogynak.

5. A legfelső réteghez a maradék húsos szószt összekeverjük a maradék béchamellel. Ezt elterítjük a lasagne tetején, majd a reszelt sajtok keverékével megszórjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül.

 



Szólj hozzá...

tizenkilenc − 19 =