Lasagne
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy turmixgép segítségével, pépesre turmixoljuk.
2. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon a húst és az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, hozzáöntjük a zöldséges pépet, a passzírozott paradicsomot, a fűszereket. Összefőzzük és belekeverjük a tejszínt is. Addig főzzük, amíg kicsit sűrűbb lesz a húsos alap.
3. Ezt követően levesszük a tűzről és elkészítjük a béchamelt.
4. Egy hőálló edény aljában eloszlatunk egy kevés húsos szószt. Ráhelyezünk egy sorban 3 tésztalapot, megkenjük béchamellel, majd a húsos alappal. Addig ismételjük ezt a sorrendet, amíg a lapok elfogynak.
5. A legfelső réteghez a maradék húsos szószt összekeverjük a maradék béchamellel. Ezt elterítjük a lasagne tetején, majd a reszelt sajtok keverékével megszórjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül.