Lángos

Lángos

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 ek. burgonyapehely
  • 1 ek. kristálycukor
  • 80 dkg liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. só

Elkészítés:

1. A kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat, burgonyapelyhet, lisztet. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, amíg a tésztánk elválik a tál oldalától. Konyharuhával letakarjuk és 45 percet pihentetjük.

2. Ezután 9 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat lisztezett nyújtódeszkán, kézzel 5-10 mm vastagságúra nyújtjuk.

3. Végül forró, bő olajban kisütjük és akár magában, akár fokhagymás tejföllel megkenve, sajttal megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenkilenc − 1 =