Lamington

Lamington

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tk. vanília aroma
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 11 dkg vaj
  • 1 ek. sütőpor

A bevonathoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej

Egyéb hozzávalók:

  • 25 dkg kókuszreszelék

 

Elkészítés:

1.  Robotgép segítségével a cukrot a tojással, a vanília aromával összedolgozzuk. Hozzászitáljuk a sütőport és a lisztet. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd az egészet csomómentesre keverjük.

2.  A masszát sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben (20 cm x 30 cm) eloszlatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, ezután pedig kockákra vágjuk. 

3.  A bevonathoz az étcsokoládét a vajjal, cukorral gőz fölött megolvasztjuk és a tejjel alaposan elkeverjük. A tésztakockákat egyenként az olvasztott csokiba mártjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékben. 

4.  Végül egy tálra tesszük és kihűlve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...