Lahmacun

Lahmacun

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 kk. só
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek. olíva olaj

A feltéthez:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db pirospaprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 1 ek. passzírozott paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • 1,5 tk. őrölt kömény
  • 1,5 tk. őrölt fekete bors
  • 2 tk. só

Elkészítés:

1. A langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, cukrot és az élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd egy konyharuhával lefedve kelesztjük kb. 60 percig. 

2. A zöldségeket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk.

3. Beletesszük egy turmixgépbe a darált hús kivételével a feltét összes többi hozzávalóját, majd összeaprítjuk. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon a húst megsütjük, hozzáöntjük a zöldségeket és további 5 percig főzzük.

4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kb. fél cm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Megkenjük mindegyiket a húsos feltéttel, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon készre sütjük.

5. Végül tálalhatjuk önmagában vagy különböző zöldségekkel megtöltve, feltekerve is.

 



Szólj hozzá...

hat + 18 =