Lahmacun
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A feltéthez:
|
Elkészítés:
1. A langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, cukrot és az élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd egy konyharuhával lefedve kelesztjük kb. 60 percig.
2. A zöldségeket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk.
3. Beletesszük egy turmixgépbe a darált hús kivételével a feltét összes többi hozzávalóját, majd összeaprítjuk. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon a húst megsütjük, hozzáöntjük a zöldségeket és további 5 percig főzzük.
4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kb. fél cm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Megkenjük mindegyiket a húsos feltéttel, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon készre sütjük.
5. Végül tálalhatjuk önmagában vagy különböző zöldségekkel megtöltve, feltekerve is.