Kroppkakor

Kroppkakor

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg húsos szalonna
  • 10 db burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 tk. őrölt szegfűbors
  • 1 tk. só
  • liszt

Elkészítés:

1. Hámozzuk, főzzük meg a burgonyát, majd törjük át és keverjük össze a tojássárgájával, sóval. Hagyjuk kicsit kihűlni, azután adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit a krumpli felvesz. Gyúrjuk össze és formáljunk belőle kb. 5 cm átmérőjű tekercset.

2. A hagymát, szalonnát apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk, majd összekeverjük a szegfűborssal. A krumplis tekercset 1 cm-es karikákra vágjuk.

3. Minden karika közepére helyezünk egy kis adagot a szalonnás keverékből, aztán gombócot formálunk belőle.

4. A gombócokat enyhén sós vízben 10 percig főzzük. Végül forró vajon aranybarnára pirítjuk, áfonyával vagy erdei gyümölcs keverékkel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...