Kroppkakor
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. Hámozzuk, főzzük meg a burgonyát, majd törjük át és keverjük össze a tojássárgájával, sóval. Hagyjuk kicsit kihűlni, azután adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit a krumpli felvesz. Gyúrjuk össze és formáljunk belőle kb. 5 cm átmérőjű tekercset.
2. A hagymát, szalonnát apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk, majd összekeverjük a szegfűborssal. A krumplis tekercset 1 cm-es karikákra vágjuk.
3. Minden karika közepére helyezünk egy kis adagot a szalonnás keverékből, aztán gombócot formálunk belőle.
4. A gombócokat enyhén sós vízben 10 percig főzzük. Végül forró vajon aranybarnára pirítjuk, áfonyával vagy erdei gyümölcs keverékkel tálaljuk.