Köfte

Köfte

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált borjúcomb
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. zsemlemorzsa
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
kofte1

Elkészítés:

1. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselyemmel együtt turmixgépbe tesszük és felaprítjuk.

2. A felaprított zöldségekkel összekeverjük a húst, majd hozzáadjuk a köfte összes többi hozzávalóját. Alaposan átgyúrjuk, 30 percet pihentetni hagyjuk.

3. Kisebb hosszúkás vagy kör alakú lapított formákat készítünk, melyeket forró serpenyőben, kevés olajon készre sütünk. Végül sült krumplival, salátákkal vagy mártogatósokkal tálaljuk (pl.: haydari).

 



Szólj hozzá...

2 × 5 =