Kjufte

Kjufte

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

1. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe tesszük és felaprítjuk. A felaprított hagymával összekeverjük a húst, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és alaposan átgyúrjuk. 3 órán át hagyjuk pihentetni.

2. Kör alakú lapított formákat készítünk, melyeket forró serpenyőben, kevés olajon készre sütünk. Végül sült krumplival, salátákkal vagy mártogatósokkal tálaljuk (pl.: sopszka saláta, ljutenica). Remek étel egy grill parti alkalmával.

 



Szólj hozzá...

tizennégy + 17 =