Kinder Tejszelet
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
|
Elkészítés:
1. A porcukrot, margarint, mézet vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni.
2. A lisztet, kakaóport, szódabikarbónát összekeverjük, ráütjük a tojásokat, majd a gőz felett felolvasztott anyagokkal összegyúrjuk.
3. Két cipót formázunk és kb 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírt helyezünk a tepsi hátoldalára és a tésztát tegyük rá. A lapokat egyesével 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
4. A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, liszttel és a cukorral. A többi tejet egy edényben tegyük fel melegedni. Keverjük bele a pudingos alapot, majd állandó keverés mellett sűrítsük be. Húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a tejfölt, majd hagyjuk kihűlni. A vajat vegyük ki a hűtőből, hogy mikor összekeverjük egy hőmérsékletűek legyenek. A kihűlt pudingot robotgéppel keverjük csomómentesre, majd a vajat is habosítsuk ki és keverjük össze a kettőt.
5. A két lap közé töltjük a krémet. A tetejére felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, étolajjal és bevonjuk vele a süteményt.
6. Végül egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, amíg összeérnek az ízek és megpuhulnak a lapok.