Kinder Tejszelet

Kinder Tejszelet

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db  tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt

A bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. étolaj

Elkészítés:

1.  A porcukrot, margarint, mézet vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni.

2.  A lisztet, kakaóport, szódabikarbónát összekeverjük, ráütjük a tojásokat, majd a gőz felett felolvasztott anyagokkal összegyúrjuk.

3.  Két cipót formázunk és kb 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírt helyezünk a tepsi hátoldalára és a tésztát  tegyük rá. A lapokat egyesével 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

4.   A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, liszttel és a cukorral. A többi tejet egy edényben tegyük fel melegedni. Keverjük bele a pudingos alapot, majd állandó keverés mellett sűrítsük be.  Húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a tejfölt, majd hagyjuk kihűlni. A vajat vegyük ki a hűtőből, hogy mikor összekeverjük egy hőmérsékletűek legyenek. A kihűlt pudingot robotgéppel keverjük csomómentesre, majd a vajat is habosítsuk ki és keverjük össze a kettőt.

5.  A két lap közé töltjük a krémet. A tetejére felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, étolajjal és bevonjuk vele a süteményt.

6. Végül egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, amíg összeérnek az ízek és megpuhulnak a lapok.

 



Szólj hozzá...