Kinder Pingui Szelet
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A csokoládés bevonathoz:
|
Elkészítés:
1. Külön keverjük ki a lapokhoz a masszát és a krémet, mert 2 db vékony lapot kell sütnünk. Tehát felezzük el a hozzávalókat.
2. A tojássárgáját verjük fel fehéredésig a cukorral. Apránként adjuk hozzá a vizet és a sütőporos lisztet. A kakaóport szitáljuk bele, lassan elegyítsük el a masszával. A tojásfehérjét is verjük keményre, óvatosan keverjük el vele. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °C-on, kb. 10 perc alatt süssük meg.
3. A tejszínbe öntsük bele a zselatint, a habfixálót, a vanília aromát és verjük kemény habbá. Az alsó lapot a tepsibe vagy tálcára tesszük, a krémet egyenletesen simítsuk rá, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
4. A bevonat hozzávalóit is felezzük el. Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Ha felolvadt, alaposan keverjük el a margarinnal és a vízzel.
5. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszínes krém másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap.
6. A tetejére szánt bevonathoz ismételjük meg az előző folyamatot, majd vonjuk be a tetejét. Végül a süteményt, pár órára tegyük vissza a hűtőszekrénybe.