Kínai Pirított Tészta

Kínai Pirított Tészta

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg makaróni tészta
  • 4 ek. szójaszósz
  • 2 db vöröshagyma
  • 1/2 db sárgarépa
  • 30 dkg káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 2 dl víz

Elkészítés:

1. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajon a zöldségeket megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.

2. Pótoljuk az olajat. A tésztát kettétörjük és szárazon barnára pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a félretett zöldségeket, a szójaszószt, hozzáöntjük a vizet és fedő alatt pároljuk.

3. Végül ha elfőtt a víz, akkor folyamatosan kis mennyiségekkel addig pótoljuk, amíg a tészta megpuhul.

 



Szólj hozzá...

kettő × öt =