Kijevi Csirkemell
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A teavajat szobahőmérsékleten könnyebb összekeverni, ezért jóval előbb vegyük ki a hűtőszekrényből.
2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, egy kiskanál sót. Alaposan összekeverjük és négy részre osztva négy folpack darabra tesszük. A fóliát feltekerjük, majd a széleit megcsavarjuk. Ezzel henger alakúra formáljuk. Tegyük fagyasztóba 30 percre, hogy megszilárduljanak.
3. A csirkemelleket megtisztítjuk, hosszanti irányba elkezdjük bevágni, de a vége előtt kb 1 cm-el megállunk és szétnyitjuk.
4. Ezután óvatosan kiklopfoljuk, úgy hogy ne szakadjon ki a csirkemell. Kicsit sózzuk, borsozzuk, a megszilárdult teavajat a szélére helyezzük.
5. Elkezdjük feltekerni, majd félúton behajtjuk a széleit és végigtekerjük. A teavajhoz hasonló módszerrel folpackba beletekerjük és a széleit megtekerve a húsunkat henger alakúra formázzuk. 4 órára fagyasztóba tesszük, hogy megfagyjon.
6. Miután megfagytak, kétszer panírozzuk a húsokat és bő, forró olajban készre sütjük őket. Végül petrezselymes burgonyával és salátával tálalhatjuk.