Kijevi Csirkemell

Kijevi Csirkemell

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 10 dkg teavaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. petrezselyem
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A teavajat szobahőmérsékleten könnyebb összekeverni, ezért jóval előbb vegyük ki a hűtőszekrényből.

2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, egy kiskanál sót. Alaposan összekeverjük és négy részre osztva négy folpack darabra tesszük. A fóliát feltekerjük, majd a széleit megcsavarjuk. Ezzel henger alakúra formáljuk. Tegyük fagyasztóba 30 percre, hogy megszilárduljanak.

3. A csirkemelleket megtisztítjuk, hosszanti irányba elkezdjük bevágni, de a vége előtt kb 1 cm-el megállunk és szétnyitjuk.

4. Ezután óvatosan kiklopfoljuk, úgy hogy ne szakadjon ki a csirkemell. Kicsit sózzuk, borsozzuk, a megszilárdult teavajat a szélére helyezzük.

5. Elkezdjük feltekerni, majd félúton behajtjuk a széleit és végigtekerjük. A teavajhoz hasonló módszerrel folpackba beletekerjük és a széleit megtekerve a húsunkat henger alakúra formázzuk. 4 órára fagyasztóba tesszük, hogy megfagyjon.

6. Miután megfagytak, kétszer panírozzuk a húsokat és bő, forró olajban készre sütjük őket. Végül petrezselymes burgonyával és salátával tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...