Képviselőfánk

Képviselőfánk

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg zsír
  • 1 mk. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 8 ek. kristálycukor
  • 4 db tojás fehérje
  • tejszínhab

Elkészítés:

1. A vizet a zsírral és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától és egy vékony hártya nem képződik az edény alján. Vegyük le a tűzről, tegyük át egy keverőtálba, majd hagyjuk langyosra hűlni.

2. Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat és a sütőport.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanál segítségével, nem túl sűrűn, kisebb tojás méretű adagokat helyezünk. 200 fokra előmelegített sütőben a tésztákat készre sütjük.

4. A krémhez a pudingport a liszttel, 6 evőkanál cukorral, a tejjel csomómentesre keverjük és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A maradék cukrot, a 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az elkészült forró pudinghoz keverjük.

5. A fánkok tetejét levágjuk, a kihűlt krémmel és ízlés szerint tejszínhabbal megtöltjük. A kalapját visszatesszük és porcukorral meghintve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...