Képviselőfánk
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
|
Elkészítés:
1. A vizet a zsírral és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától és egy vékony hártya nem képződik az edény alján. Vegyük le a tűzről, tegyük át egy keverőtálba, majd hagyjuk langyosra hűlni.
2. Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat és a sütőport.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanál segítségével, nem túl sűrűn, kisebb tojás méretű adagokat helyezünk. 200 fokra előmelegített sütőben a tésztákat készre sütjük.
4. A krémhez a pudingport a liszttel, 6 evőkanál cukorral, a tejjel csomómentesre keverjük és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A maradék cukrot, a 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az elkészült forró pudinghoz keverjük.
5. A fánkok tetejét levágjuk, a kihűlt krémmel és ízlés szerint tejszínhabbal megtöltjük. A kalapját visszatesszük és porcukorral meghintve tálaljuk.