Katalán Krém

Katalán Krém

  6 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 8 db tojássárgája
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom
  • 1 l tej
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A tejet egy késhegynyi fahéjjal, a citrom reszelt héjával elkeverjük, majd langyosra melegítjük. A tojássárgáját felverjük a cukorral és a liszttel.

2. A langyos tejet hozzáöntjük a tojáshoz, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre és addig melegítjük folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik. Végül mély tálakba öntjük, cukrot szórunk a tetejére és égetőpisztollyal rápirítjuk.

 



Szólj hozzá...

2 × 4 =