Karlsbadi Knédli
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A zsemléket vágjuk kisebb kockákra és egy forró serpenyőben kevés vajon pirítsuk meg. Az apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, lisztet, tejet, 3 db tojássárgáját, sót keverjük össze.
2. Gyúrjuk hozzá ezután a pirított zsemlét is.
3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd ezt is forgassuk hozzá a tésztához. Egy nagyobb darab alufóliát vajjal kenjünk meg, és öntsük rá a tésztát. Tekerjük össze úgy, hogy rúd formát kapjunk. Tekerjük bele még egy réteg fóliába, végeit zárjuk le.
4. Forrásban levő sós vízbe téve, néha átforgatva kb. 1 órán át főzzük.Végül a fóliát húzzuk le róla és egy nagyon éles késsel szeletekre vágva tálaljuk.