Karfiolleves

Karfiolleves

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 db karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 2 ek. finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

1. A hagymát, fokhagymát, répát megpucoljuk és felaprítjuk. A karfiolt rózsáira szedjuk.

2. Egy edényben kevés olajon a hagymákat megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répákat és a pirospaprikát. Átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

3. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ismét felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 percig főzzük, amíg a karfiol megpuhul.

4. A tejfölt kikeverjük a liszttel és hozzáadunk 2 ek. levet. Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Még öt percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, átkeverjük és tálalhatjuk az így elkészült karfiollevest.

 



Szólj hozzá...