Karfiolleves
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A hagymát, fokhagymát, répát megpucoljuk és felaprítjuk. A karfiolt rózsáira szedjuk.
2. Egy edényben kevés olajon a hagymákat megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répákat és a pirospaprikát. Átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
3. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ismét felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 percig főzzük, amíg a karfiol megpuhul.
4. A tejfölt kikeverjük a liszttel és hozzáadunk 2 ek. levet. Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Még öt percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, átkeverjük és tálalhatjuk az így elkészült karfiollevest.