Kare Pan

Kare Pan

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg kenyérliszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 1/2 db sárgarépa
  • 1 db húsleves kocka
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 1,5 ek. őrölt curry
  • 2 dl víz

Egyéb hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Langyos vízben az élesztőt megfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tészta összes többi hozzávalójával. Letakarva 45 percig kelni hagyjuk.

2. A töltelékhez a húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, a nagyon apróra felaprított vöröshagymával, burgonyával, sárgarépával és kevés olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vízben feloldott húsleveskockát, a curry-t, végül a zsemlemorzsát.

3. A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből. Félbehajtjuk őket, a széleit lenyomkodjuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásba és a zsemlemorzsába.

4. Végül forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...

három × 2 =