Kare Pan
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. Langyos vízben az élesztőt megfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tészta összes többi hozzávalójával. Letakarva 45 percig kelni hagyjuk.
2. A töltelékhez a húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, a nagyon apróra felaprított vöröshagymával, burgonyával, sárgarépával és kevés olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vízben feloldott húsleveskockát, a curry-t, végül a zsemlemorzsát.
3. A tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből. Félbehajtjuk őket, a széleit lenyomkodjuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásba és a zsemlemorzsába.
4. Végül forró, bő olajban aranybarnára sütjük.