Kakaós Csiga
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a megfuttatott élesztőt, az olajat és a maradék tejet. Addig dagasszuk, amíg elválik az edény oldalától a tészta. 45 percig lefedve pihentetjük és kétszeresére kelesztjük.
2. Közben a töltelékhez a kakaót, a porcukrot egy tálba összekeverjük és a margarint felolvasztjuk. A tésztát kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, megszórjuk a kakaós porcukorral, majd felcsavarjuk.
3. Ujjnyi szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem túl szorosan, mert kelni fog még). A csigákat megöntözzük a megolvasztott 7,5 dkg margarinnal és 170ºC-ra felmelegített sütőbe tesszük.
4. A forró tejben elkeverjük a két csomag vaníliás cukrot. A félig megsült csigák tetejét meglocsoljuk vele, majd készre sütjük.