Kakaós Csiga

Kakaós Csiga

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek. olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 7,5 dkg margarin
  • 5 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek. porcukor

Egyéb hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a megfuttatott élesztőt, az olajat és a maradék tejet. Addig dagasszuk, amíg elválik az edény oldalától a tészta. 45 percig lefedve pihentetjük és kétszeresére kelesztjük.

2. Közben a töltelékhez a kakaót, a porcukrot egy tálba összekeverjük és a margarint felolvasztjuk. A tésztát kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, megszórjuk a kakaós porcukorral, majd felcsavarjuk.

3. Ujjnyi szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem túl szorosan, mert kelni fog még). A csigákat megöntözzük a megolvasztott 7,5 dkg margarinnal és 170ºC-ra felmelegített sütőbe tesszük.

4. A forró tejben elkeverjük a két csomag vaníliás cukrot. A félig megsült csigák tetejét meglocsoljuk vele, majd készre sütjük.

 



Szólj hozzá...