Juhtúrós Táska
6 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A burgonyát megfőzzük. Ezután lehúzzuk a héját, burgonyanyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a tojást, 10 dkg juhtúrót, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
2. 40 dkg juhtúrót összekeverünk az apróra vágott metélőhagymával, borssal, sóval. A tészták közepére teszünk egy kanállal, félbehajtjuk és a széleit jól összenyomkodjuk.
3. Sós, olajos vízben 5-6 percig főzzük. A szalonnát apróra vágjuk, forró serpenyőben megsütjük. Végül a sült szalonnával megszórva tálaljuk.