Juhtúrós Táska

Juhtúrós Táska

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojás
  • 50 dkg juhtúró
  • 1 csokor metélőhagyma
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A burgonyát megfőzzük. Ezután lehúzzuk a héját, burgonyanyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a tojást, 10 dkg juhtúrót, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

2. 40 dkg juhtúrót összekeverünk az apróra vágott metélőhagymával, borssal, sóval. A tészták közepére teszünk egy kanállal, félbehajtjuk és a széleit jól összenyomkodjuk.

3. Sós, olajos vízben 5-6 percig főzzük. A szalonnát apróra vágjuk, forró serpenyőben megsütjük. Végül a sült szalonnával megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

1 × 2 =