Juhtúrós Sztrapacska

Juhtúrós Sztrapacska

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 4 dl tejföl
  • metélőhagyma

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük sóval és a liszttel.

2. Forrásban levő sós, olajos vízbe beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg feljön a víz felszínére. Kiszedjük, lecsepegtetjük. A tejfölt összekeverjük a juhtúróval, majd beleforgatjuk a juhtúrós szószunkba a sztrapacskát.

3. A szalonnát felkockázzuk és forró serpenyőben megsütjük. Végül rászórjuk a sztrapacskára, a szalonna zsírjával meglocsoljuk és apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.

 



Szólj hozzá...

három × 1 =