Indiai Vajas Csirke

Indiai Vajas Csirke

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 1kg csirkemell filé

A páchoz:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 gerezd fokhagyma

A szószhoz:

  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 ek. garam masala
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 kk. reszelt gyömbér
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. zöld kardamom
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 tk. só

Elkészítés:

1. A pác hozzávalóit összekeverjük.

2. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk és bepácoljuk, letakarjuk, majd egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A pácolt húst kevés olajon egy forró serpenyőben megsütjük.

3. A felaprított vöröshagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a fűszereket, majd a főzőtejszínt.

4. Hozzáadjuk a húst és  sűrűsödésig forraljuk, végül rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...