Húsos Szendvicsek

Húsos Szendvicsek

  5 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk. kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 1 tk. só
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 4 ek. tej
  • 1 db tojás
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 kk. só

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • 2 ek. víz

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 30 percig letakarva pihentetjük.

2. A húsokhoz hozzágyúrjuk a felaprított petrezselymet és a töltelék összes hozzávalóját.

3. Miután a tésztánk megkelt, 10 dkg körüli tészta adagokat 3-4 mm vastagságú, négyzet alakúra nyújtunk. A töltelékből a méretnek megfelelő kis kolbászokat formálunk és a tészta közepére helyezzük. A tésztát jól lezárjuk, hogy a hús ne látszódjon ki sehol.

4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Letakarva 40 percig pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojás és víz keverékével, majd előmelegített sütőben, 170 fokon aranybarnára sütjük a tekercseket.

 



Szólj hozzá...