Húsos Szendvicsek
5 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 30 percig letakarva pihentetjük.
2. A húsokhoz hozzágyúrjuk a felaprított petrezselymet és a töltelék összes hozzávalóját.
3. Miután a tésztánk megkelt, 10 dkg körüli tészta adagokat 3-4 mm vastagságú, négyzet alakúra nyújtunk. A töltelékből a méretnek megfelelő kis kolbászokat formálunk és a tészta közepére helyezzük. A tésztát jól lezárjuk, hogy a hús ne látszódjon ki sehol.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Letakarva 40 percig pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojás és víz keverékével, majd előmelegített sütőben, 170 fokon aranybarnára sütjük a tekercseket.