Húsos Pirog
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
|
Elkészítés:
1. Az élesztőt langyos vízben megfuttatjuk, a tésztához szükséges összes alapanyaggal együtt összegyúrjuk és 45 percig, konyharuhával lefedve kelni hagyjuk.
2. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Ha jól átpirult a hús, akkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt, mustárt.
3. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti négyzetekre vágjuk. A tészták közepére tölteléket helyezünk, majd félbehajtjuk, széleit villával összenyomjuk. Ha szeretnénk, hogy fényesek legyenek, akkor egy felvert tojással a tetejüket megkenjük.
4. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.