Húsos Pirog

Húsos Pirog

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg vaj
  • 2,5 dl víz
  • 1 tk. só
  • 1 kk. kristálycukor

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tk. mustár
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az élesztőt langyos vízben megfuttatjuk, a tésztához szükséges összes alapanyaggal együtt összegyúrjuk és 45 percig, konyharuhával lefedve kelni hagyjuk. 

2. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Ha jól átpirult a hús, akkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt, mustárt.

3. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti négyzetekre vágjuk. A tészták közepére tölteléket helyezünk, majd félbehajtjuk, széleit villával összenyomjuk. Ha szeretnénk, hogy fényesek legyenek, akkor egy felvert tojással a tetejüket megkenjük.

4. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

 



Szólj hozzá...

17 − 10 =