Hortobágyi Húsos Palacsinta
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
A gombamártáshoz:
A palacsintához:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A combokat megtisztítjuk. A paprikát, a paradicsomot, a hagymát felaprítjuk.
2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és azt is kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a csípős paprikát, paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk. Fedő alatt, addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
3. Miután elkészült, a combokat kicsontozzuk, ledaráljuk, majd annyi szaftot keverünk hozzá, hogy ne legyen száraz a töltelékünk.
4. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük és palacsintát sütünk belőle. A palacsinták közepére egy púpos evőkanál tölteléket teszünk és négyzet alakúra hajtogatjuk össze. Ezután kivajazott tűzálló tálba tesszük úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
5. A gombapörköltet is készítsük el a csirkepörkölthöz hasonló módon. 6 dl vízzel öntsük fel, lisztel sűrítsük be, öntsük bele a főzőtejszínt, majd alaposan keverjük el. Amikor ismét forr, a tűzről levesszük a mártást és ráöntjük a palacsintákra.
6. Végül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük addig, amíg a teteje színt kap. Sütőből kivéve apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.