Holland Vajas Torta

Holland Vajas Torta

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db tojás
  • 1 tk. só

Elkészítés:

1. Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és a vaníliarúdból kikapart vaníliával. Egy edényben olvasszuk fel a margarint és több részletben adjuk hozzá a lisztes keveréket folyamatos kevergetés mellett. Amikor a cukor is felolvadt, adjuk hozzá 1 db tojást és alaposan dolgozzuk el benne.

2. A tésztánkat egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. A maradék tojást felverjük és megkenjük a sütemény tetejét, majd villával csíkokat karcolunk rá.

3. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, végül langyosan tálaljuk. Kiváló sütemény a baráti teázások és kávézások kiegészítő elemeként.

 



Szólj hozzá...

kettő × 2 =