Holland Krokett

Holland Krokett

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 ek. édes szójaszósz
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 ek. morzsolt kakukkfű
  • 2 dl béchamel mártás
  • őrölt fekete bors

Egyéb hozzávalók:

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 dl tej
  • 1 tk. só

Elkészítés:

1. Keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával, szójaszósszal, a felaprított petrezselyemmel, kakukkfűvel. Ezután gyúrjuk hozzá a kihűlt béchamel mártást és ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.

2. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a sót. A húsos pasztából hosszabb hengereket formázunk, ezeket beleforgatjuk a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...

1 × 3 =